Svensk klassisk massage

Klassisk massage innebär att man trycker och töjer på hud, bindväv och muskler och kan ges i behandlande syfte vid smärta men även som förebyggande åtgärd.
Massage ökar blodcirkulationen, löser upp spänningar och har en starkt avslappnande effekt. Massage motverkar även stress, ger förbättrad
rörelseförmåga och ger ett allmänt ökat välbefinnande.

 • Energimassage, traditionell japansk massage

  Tekniken att använda tryck med tummen för att balansera energiflödet utvecklades omkring år 1050 i Japan.
  Energimassage balanserar kroppens energiflöden genom tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt. Speciellt välgörande är den för Dig om Du har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg.

 • Hot stone

  En otroligt avslappnande massage med varma stenar. I och med värmen lyckas man komma längre in i muskeln utan den smärta en djupgående behandling kan medföra. Massagen främjar harmoni och ett positivt energi-flöde, den ger ett meditativt tillstånd och en känsla av lugn. Hot stone-massage är mycket avslappnande, stress-minskande, renande och ger ny kraft och energi.

  Oljeflödesmassage

  Avslappnande, mycket mjuk och rogivande massage med varm olja, med eller utan doft, du väljer själv. Oljeflödesmassage passar bra för dig som är smärtkänslig eller inte vill ha en djupgående massage.

 • Koppningsmassage

  Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och en flera tusen år gammal kinesisk metod. Med hjälp av kopporna lyfts huden och den underliggande vävnaden. Undertrycket som skapas av vakuumet i kopporna stimulerar hud, bindväv, muskler och cirkulation.

 • Triggerpunkter & terapeutisk stretch (ingår i svensk klassisk massagebehandling)

  Triggerpunkter är hyperömma punkter i muskulaturen. Musklerna blir stela, får nedsatt rörlighet och smärtar. Dessa "knutor" behandlas med en speciell tryckteknik. Rörelseinskränkningar och smärtor minskar eller försvinner helt.
  Terapeutisk stretching används vid behov under behandlingen för att komma tillrätta med förkortade muskler, vilka ger smärta och även obalanser mellan olika muskelgrupper.

 • Dela den här sidan